Sedert 2008 geeft Edgar de Cruijer schilderlessen in Galerie De Phoenix in Leeuwarden, in de Galerie De Kleine Hoogstraat in Leeuwarden en in zijn eigen atelier. Sinds najaar 2015 worden de lessen gegeven in Stiens in het St.Vitushus.

Edgar de Cruijer

Edgar de Cruijer werd in 1950 geboren in Rotterdam. Hij kreeg zijn opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam, met Pierre Jansen als directeur. Van leraar en kunstschilder Jac. Seelen kreeg Edgar de aanmoediging om te gaan schilderen in olieverf. Zijn opleiding aan de academie was echter niet als kunstschilder, maar als grafisch ontwerper. Hij werkte als zelfstandig illustratief ontwerper en als art-director in de reclamewereld. Later had hij een eigen reclamebureau en verkocht deze zaak om te kunnen schilderen. Als schilder is Edgar autodidact. Hij moest het allemaal zelf uitvinden en ontdekken. Een laatbloeier, want pas toen hij 52 jaar oud was, begon hij serieus met schilderen in olieverf. Uitgangspunten voor hem zijn schoonheid en harmonie. Het geeft hem grote voldoening om met veel geduld en liefde voor het vak, aan zijn stillevens te kunnen werken. Je zou zijn werk kunnen omschrijven als een "gecompliceerde eenvoud". Zijn techniek doet aan de oude meesters denken, maar het blijven eigentijdse stillevens.

Zie ook www.edgardecruijer.nl

 

 

Palm-Art-Award uit Leipzig Duitsland heeft een jaarlijkse competitie van kunstenaars uit de hele wereld met allerlei vormen van kunst. Edgar de Cruijer kreeg van de jury in 2014 een van de Certificates of Excellence toegekend voor zijn werk.

Edgar de Cruijer