Testimonials van leerlingen die hun bevindingen vertellen over de schilderlessen van Edgar de Cruijer.

Anja Gort (Leeuwarden)

Ik had geen ervaring met olieverf en wilde graag leren hoe ik verfijnde details moest schilderen. Er ging een wereld voor me open, ondanks dat ik al heel wat lessen in aquarelleren of schilderen met acrylverf had gevolgd. Olieverf werkt enorm prettig, het droogt traag dus je kunt blijven corrigeren indien nodig. Dankzij Edgars goede aanwijzingen kan ik trots zijn op de resultaten. Heerlijke klassieke muziek op de achtergrond, gezellige ambiance, lieve medecursisten; kortom een paar uur heerlijk ontspannen inspannen. 

Aline Sprokkereef (Burgum)

Ik wilde graag leren hoe je een schilderij opzet in verschillende lagen. Door de duidelijke manier van lesgeven kon ik zo ontdekken wat ik allemaal kon verbeteren. Het is een individueel leerproces en daarom is het mooi dat je hier individueel wordt begeleid. Maar omdat iedereen op zijn eigen manier schildert, wordt je ook weer geïnspireerd door de anderen van de groep. (Aline heeft in september 2013 een verkiezing portret van Willem Alexander gewonnen. Deze verkiezing werd georganiseerd door galerie Zofier. Zij was de beste van Friesland. Het portret komt in het provinciehuis van Friesland te hangen.) 

Petra Weeling (Berlikum)

Zoals meer cursisten had ook ik al de nodige ervaring met tekenen en schilderen. Zelfs een opleiding voor tekendocent gevolgd, maar tijdens de opleiding helaas nooit met olieverf geschilderd. De basis moet goed zijn, dus heb ik Edgar gevraagd mij olieverftechnieken te leren. Ik heb het afgelopen jaar lessen gevolgd en héél veel geleerd. En al dat geleerde pas ik nu dagelijks, met veel plezier én resultaat, toe wanneer ik aan het schilderen ben.

Astrid Legerstee (Stiens)

Eerder schilderde ik altijd mer acryl. Lekker makkelijk en snel droog. Dat vond ik toen het einde, maar nu ik eenmaal met olieverf heb geschilderd, ben ik helemaal om. Prachtig die overgangen, dat kan nooit zo mooi met acryl. En je kunt zo lekker fijn in details werken. Dat vind ik nog het allermooiste. Ik zou wel de hele dag willen schilderen en mijn brood ermee verdienen. Dit is mijn ding. Helemaal geweldig!

Bettus Andelbeek  (Leeuwarden)

Ik had nog nooit geschilderd en ben in 2008 begonnen. Sindsdien ben ik helemaal verslingerd aan het schilderen. Het liefst de hele week. Het is ook erg gezellig op de cursus en buitengewoon leerzaam. Stap voor stap leerde ik hoe je een schilderij moet opbouwen en hoe je in lagen kunt werken. Ik adviseer daarom iedereen die wil leren schilderen deze cursus te volgen, het komt je werk altijd ten goede.

Gerrit Tuininga (Stiens)

In de loop van de tijd heb ik veel getekend en geschilderd. Olieverf was voor mij echter nog onbekend gebied. De techniek wordt je hier op een prettige manier aangeleerd en zodoende heb ik veel informatie opgedaan en inzicht in de materie gekregen! Door de groepen klein te houden krijgt men veel aandacht. Thuis schilder ik nu altijd, als ik maar even vrij heb. Kennissen en vrienden staan versteld, dat ik dit nu allemaal kan.

Jel Jacobs (Joure)

Meestal zet ik een schilderij snel op. En dat gaat me goed af. Het probleem is dan altijd, dat ik op een gegeven moment niet meer verder kan. Ik vind het ook moeilijk om op tijd te stoppen met een schilderij. Bij Edgar leer ik de juiste volgorde van schilderen en ook vooral hoe het niet moet. Nu kan ik altijd iets vragen als ik vastloop. De lessen zijn ontspannen en gezellig. Schilderen met elkaar geeft je bovendien een extra stimulans!

Hannie Honderd (Stiens)

Als beginneling ben ik deze cursus enthousiast gaan volgen. Door de uitstekende informatie en rustige manier van lesgeven worden de technieken helder en eenvoudig uitgelegd en kan je het je gaandeweg eigen maken. De resultaten zijn geweldig. Dit had ik niet verwacht. Ik schilder thuis nu zo veel mogelijk in de week en zie altijd weer uit naar de volgende lessen.

Edgar de Cruijer